До новин

З Одеської ТЕЦ хочуть зняти статус банкрута але проблеми з лімітами на газ залишаться

09 серпня, 2018
Банкрутство підприємств
З Одеської ТЕЦ хочуть зняти статус банкрута але проблеми з лімітами на газ залишаться

Ухвалення закону України про приватизацію держмайна в новій редакції дозволить зняти з Одеської теплоелектроцентралі статус банкрута, однак проблеми з отриманням номінацій на газ у підприємства все одно залишаться, оскільки ТЕЦ не виконує зобов'язання перед НАК «Нафтогаз».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Думская».

Про це йшлося під час апаратної наради в облдержадміністрації.

«У свою чергу місто заборгувало ТЕЦ. І це питання треба вирішувати, тому що там 300 тисяч абонентів центру міста », - пояснив губернатор Максим Степанов.

За інформацією ОДА, вже укладено договір про реструктуризацію боргу на 117 мільйонів гривень. Кошти мають прийти з бюджету міста.

Ще одна потенційно холодна точка на карті Одеси - Шкодова гора. Вся надія на дві нові котельні, які зроблять одеситів незалежними від НПЗ. З одного боку, губернатор Максим Степанов запевняє, проблем з теплом у жителів мікрорайону не буде. З іншого боку - вже проведено тендер, і переможець чекає договору. Але навряд чи він встигне до початку опалювального сезону.

Третя больова точка області - Теплодар, який заборгував за газ 12 мільйонів гривень, а плани з будівництва котельні на альтернативному паливі так і не здійснилися.

«Мене хвилює місто Теплодар, який теж відіграє, але думаю, ми там теж всіх до тями наведемо», - додав губернатор.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, госпсуд дозволив продовжити технічний цикл проблемної Одеської ТЕЦ.

Коментарі
Додати коментар