До новин

НБУ не дозволить білорусам придбати українську «дочку» Сбербанку

10 серпня, 2018
Продаж
НБУ не дозволить білорусам придбати українську «дочку» Сбербанку

Білоруський «Парітетбанк» не відповідає вимогам Національного банку для покупки української «дочки» Сбербанку.

Про це повідомила перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Ми вже один раз відмовили заявнику, оскільки він не відповідав нашим вимогам... Там був цілий ряд пунктів, не тільки технічних. Подивіться на розмір капіталу і портфеля Паритетбанку і Сбербанку, це одна з невідповідностей», - сказала вона.

За словами Рожкової, Нацбанк наразі не бачить потенційного покупця на Сбербанк.

«Для міжнародних інститутів покупка утруднена через санкції, а серед приватних інвесторів я не бачила таких, які були б в змозі утримувати таку фінустанову. Адже це не маленький банк, і питання не тільки в тому, щоб його купити, але і в його подальшому розвитку. А для цього необхідний і досвід, і капітал, і можливість цей капітал при необхідності внести. Загалом, є багато «але», - пояснила вона.

Нагадаємо, Паритетбанк вже робив спробу купити «дочку» російського Сбербанку.

Нагадаємо, у травні Рада національної безпеки й оборони запровадила санкції щодо юридичних і фізичних осіб, які пов’язані з російською агресією проти України.

Як повідомлялося, Національний банк ухвалив рішення про продовження санкцій щодо українських дочірніх структур російських державних банків.

Раніше президент Петро Порошенко зазначив, що санкції проти банків з російським капіталом дієві і їх варто продовжувати.

Україна 23 березня 2017 року терміном на рік запровадила санкції проти «дочок» російських держбанків, які працюють в Україні: українських Сбербанку та ВТБ, «БМ Банку» («дочки» ВТБ), Промінвестбанку («дочки» ЗЕБ) і VS Bank («дочки» Сбербанку).

Санкції забороняють виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не зачіпають розрахунки через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізіціі та продажу фінустанов.

Регулятор очікував, що зазначені банки придбає новий інвестор або вони поступово згорнуть діяльність в Україні.

Коментарі
Додати коментар