До новин

ФГВФО подав до нового реєстру дані про кредитні операції боржників банків-банкрутів

20 серпня, 2018
Борги
ФГВФО подав до нового реєстру дані про кредитні операції боржників банків-банкрутів

Фонд гарантування вкладів фізосіб передав до кредитного реєстру НБУ інформацію про кредитні операції боржників неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

«Фонд подав до кредитного реєстру Національного банку України інформації про кредитні операції боржників банків, що знаходяться під управлінням Фонду, якщо сума заборгованості (за основною сумою та відсотками) за такими кредитними операціями дорівнює або перевищує 100 розмірів мінімальних заробітних плат (або еквівалент цієї суми в іноземній валюті за офіційним курсом Національного банку, установленим на перший робочий день місяця, наступного за звітним). Відповідно до встановленого розміру мінімальної заробітної плати, станом на 01.08.2018 ця сума складає 372 300 гривень», - зазначили у відомстві.

Подання інформації здійснено на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків» та відповідно до вимог Положення про Кредитний реєстр Національного банку України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 04.05.2018 № 50.

Коментарі
Додати коментар