До новин

МВФ погіршив прогноз для української економіки

02 червня, 2015
Борги
МВФ погіршив прогноз для української економіки

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує падіння економіки України в 2015 році на 9%.

Про це йдеться у прес-релізі місії Фонду, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Місія переглянула прогноз зростання в 2015 році в бік зниження до - 9 відсотків і прогнозує інфляцію на кінець року в розмірі 46 відсотків. Інфляція в основному була обумовлена разовими наскрізними наслідками великої девальвації валютного курсу в лютому, а також необхідним підвищенням цін на енергоносії", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в найближчі дні продовжить дискусії з владою України на рівні експертів для досягнення остаточної домовленості.

Нагадаємо, що для отримання другого траншу МВФ Україна повинна домовитися з кредиторами про зменшення виплат за боргами на $15,3 млрд в найближчі чотири роки. Україна наполягає на списанні частини цього боргу.

19 травня Верховна Рада проголосувала за прийняття законопроекту №2898 за основу і в цілому, який надає Кабміну право вводити мораторій на виплати за своїми зовнішніми боргами, а місцевим радам - по внутрішніх. За нього віддали свої голоси 256 депутатів.

Таким чином ВРУ підтримала прохання Кабміну дозволити Україні не виплачувати борги.

Як повідомлялося раніше, 12 травня Яресько заявила, що кредитори затягують переговорний процес щодо реструктуризації українського державного боргу. Міністр фінансів заявила, що Київ "розглядає всі варіанти" дій у разі відсутності прогресу в ході переговорів з власниками українських єврооблігацій про реструктуризацію боргів.

Коментарі
Додати коментар