До новин

Фонд гарантування запустив сайт для оренди майна банків-банкрутів

22 серпня, 2018
Законодавство
Фонд гарантування запустив сайт для оренди майна банків-банкрутів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запустив у роботу спеціалізований сайт «Оренда майна банків».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

На новому ресурсі розміщено реєстр активів, у якому зібрано повний перелік майна неплатоспроможних банків, що пропонується в оренду, та його детальні характеристики. Загалом у реєстрі – інформація про майже 200 обʼєктів нерухомості: від гаражів, садових будинків та офісів – до автозаправних станцій та виробничих споруд.

«Надалі інформація на сайті постійно оновлюватиметься», - зазначили у прес-службі.

Новий ресурс розроблено з метою підвищення ефективності управління активами банків, що ліквідуються, та спрощення потенційним орендарям доступу до інформації про майно. Так, на сайті значно розширено пошукову функцію. Потенційний орендар має можливість не тільки легко знайти цікаве майно, але й автоматично подати заявку на його оренду. Крім цього, на головній сторінці сайту «Оренда майна банків» можна ознайомитись з типовими формами договорів оренди.

На сьогодні до єдиного реєстру майна банків внесено інформацію про майже 200 обʼєктів. Переважна більшість – 75% з них – нежитлова нерухомість (комерційного, складського та виробничого призначення). Також в оренду у неплатоспроможних банків можна взяти квартири, гаражі тощо.

Нагадаємо, порядок передавання в оренду майна банку, в якому запроваджено тимчасову адміністрацію або здійснюється процедура ліквідації відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», визначається Положенням про оренду майна неплатоспроможних банків, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 15 лютого 2018 року №465 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 15 березня 2018 року за №313/31765.

У разі виникнення додаткових питань щодо оренди майна (активів) потенційний орендар може звернутись за консультацією до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за номером.

Коментарі
Додати коментар