До новин

«АвтоКрАЗ» Жеваго не виключає свого банкрутства

22 серпня, 2018
Банкрутство підприємств
«АвтоКрАЗ» Жеваго не виключає свого банкрутства

Єдиний в Україні виробник вантажних автомобілів «АвтоКрАЗ» не виключає, що за теперішніх обставин може збанкрутувати.

Про це заявив в інтерв`ю «Телеграфу» генеральний директор підприємства Роман Черняк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, один тільки Ощадбанк через суд вимагає з АвтоКрАЗ понад 1 млрд грн.

«Вони нарахували тіло кредиту, плюс штрафи, пеня, упущена вигода, індекс інфляції - понад 1 млрд грн. Ми з цим не згодні. Ми пропонуємо дисконтувати основну частину боргу. Якщо завод зупиниться - банк взагалі нічого не отримає «, - заявив Черняк.

Також він підкреслив, що підприємство пропонує почати переговори з реструктуризації боргів, однак банки вимагають погашення всіх боргів і відразу. «У банків позиція така: віддайте все і відразу. Реально на таких умовах ми віддати не можемо. Навіть якщо ми продамо весь завод разом з директором - все одно не вистачить на борги. Тобто треба узгодити графік погашення. Є різні процедури: такі як процедура санації, коли створюється ліквідаційна комісія, комітет кредиторів, який приймає план дій», - додав Черняк.

Гендиректор АвтоКрАЗ звернув увагу, що в подібні ситуації потрапляли і інші автовиробники та автомобільні бренди, в тому числі Ford, General Motors, і Chrysler. Однак вони досі працюють, зазначив він.

За словами Романа Черняка, в 2014 році АвтоКрАЗ виробив 1 388 вантажівок (600 з них - по військовому замовленню), в 2017-му - 629, а в 2016-м - 800.

Нагадаємо, ще з серпня 2016 ПАТ АвтоКрАЗ не розкриває офіційну інформацію про обсяги виробництва.

Нагадаємо що Ощадбнк відсудив третину у Констатнтіна Жеваго 32,7% АвтоКрАЗу.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Дельта Банк продає борг групи «АвтоКрАЗ» на 1,3 мільярди.

Коментарі
Додати коментар