До новин

"Південмаш" опинився на межі банкрутства

28 січня, 2015
Збитки
"Південмаш" опинився на межі банкрутства

Державне підприємство "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" знаходиться на межі банкрутства через розрив виробничих відносин із Російською Федерацією.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на сюжет новин на Першому національному каналі.

Як йдеться в сюжеті, раніше завод виготовляв ракетоносії для Росії. Замовлення з РФ складали близько 80% від загальної кількості. Тепер цих замовлень немає. У зв'язку із цим працівники вже півроку не отримують зарплатню, борги підприємства із заробітної плати наразі сягнули 150 млн гривень. Задля економії коштів на "Південмаші" запроваджено триденний робочий тиждень.

У прес-службі заводу пояснили, що через скорочення обсягів виробництва надходження грошових коштів знизилися більш ніж в 4 рази - з 1,907 млрд у 2011 до 450 млн гривень в 2014 році. При цьому за договорами з Росією надходження скоротились більш ніж в 60 разів - з 1,719 млрд до 28 млн гривень відповідно.

Проте на підприємстві запевнили, що вже розроблено графік погашення боргу по зарплатах. Також керівництво "Південмашу" сподівається на держзамовлення: завод може виготовляти техніку для оборонної та аграрної галузі.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", кримська "дочка" "Хлібу України" також опинилася на межі банкрутства.

Джерело фото: yuzhmash.com

Коментарі
Додати коментар