До новин

ФГВФО: Кредиторам Дельта Банку можуть не повернути 450 мільйонів

29 серпня, 2018
Банкрутство фінустанов
ФГВФО: Кредиторам Дельта Банку можуть не повернути 450 мільйонів

Якщо Верховний суд черговий раз проігнорує заклики ФГВФО, кредитори АТ «Дельта банк» можуть втратити надію на повернення 450 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Уже вдруге ФГВФО та АТ «Дельта Банк» звертаються до Верховного суду з закликом провести розгляд справи № 757/61632/16-ц (судовий спір між АТ «Дельта Банк» та групою компаній Кавицьких) за участю сторін для надання пояснень у справі безпосередньо у залі суду. Слухання призначене Верховним Судом на 29 серпня 2018 року на 10:00», - зазначили у Фонді.

За інформацією Державної судової адміністрації, справа розглядатиметься Верховним Судом у порядку письмового провадження. Саме це і викликає занепокоєння ФГВФО та АТ «Дельта Банку».

«Справа понад 10 місяців перебуває на розгляді у суді касаційної інстанції і позивачі, зловживаючи своїми процесуальними правами, необґрунтовано затягують розгляд даного спору, що призвело до його численного відкладення (9 разів). На думку Фонду та АТ «Дельта Банк», такі дії позивачів можуть свідчити виключно про втручання в діяльність суду та тиск на суддів.

Мова йде про судовий спір, що триває між АТ «Дельта Банк» та пов’язаною групою позичальників, які заборгували банку за кредитами понад 450 млн грн. Вони намагаються вивести з-під іпотеки банку комерційну нерухомість – приміщення у центрі Києва загальною площею майже 2 тис м2, у яких  розташовані офіси та магазини одягу й аксесуарів luxury-сегменту», - додали у ФГВФО.

Як уже повідомлялося, останнє засідання по суті було 19 жовтня 2017 року. Тоді Апеляційний суд м.Києва скасував рішення Печерського районного суду, за яким з АТ «Дельта Банк» могли вивести активів на понад 400 млн грн.

Фонд гарантування та АТ «Дельта банк» переконані, що неупереджений розгляд, встановлення об'єктивної істини у спірних правовідносинах – можливе виключно шляхом повідомлення та виклику усіх учасників цієї справи. Проведення відкритого судового засідання, надання уповноваженим представникам процесуальної можливості виступити з промовою безпосередньо в суді – сприятиме правильному, всебічному та обґрунтованому вирішенню всіх спірних питань. Це особливо важливо для кредиторів «Дельта банку», адже повернення активів на баланс банку збільшує шанси на задоволення їх вимог.

Коментарі
Додати коментар