До новин

Україна запровадить санкції проти будівельників Керченського мосту

30 серпня, 2018
Резонансні справи
Україна запровадить санкції проти будівельників Керченського мосту

Кабінет міністрів внесе на розгляд РНБО перелік юридичних осіб, до яких мають бути застосовані санкції за незаконне будівництво Керченського мосту.

Таке рішення було прийняте під час засідання уряду в середу, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Як наголошується, МТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб, які є керівниками/засновниками юросіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту.

Зокрема до списків санкцій потрапили такі компанії як ТОВ «Стройгазмонтаж» (виконавець з проектування і будівництва), його дочірня компанія ТОВ «СГМ-Міст», головний проектувальник проекту АТ «Інститут Гіпробудміст – Санкт-Петербург», субпідрядники ПАТ «Мостотрест», ТОВ «Портгідробут» та інші.

«Запровадження санкцій до усіх причетних компаній, що брали участь у незаконному будівництві Керченського мосту унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС та США», - йдеться у повідомленні.

«В подальшому відповідне розпорядження буде винесене на розгляд Ради національної безпеки та оборони України», - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, 15 травня за участі президента РФ Владіміра Путіна відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини Керченського мосту.

В ЄС тоді заявили, що побудувавши міст, Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

Раніше в ЄС схвалили санкції стосовно 6 осіб і 6 компаній через будівництво Керченського моста.

Коментарі
Додати коментар