До новин

30 найбільших банків Росії стали збитковими

02 червня, 2015
Збитки
30 найбільших банків Росії стали збитковими

У перші чотири місяці 2015 року 30 найбільших банків Росії отримали збиток у розмірі 57,5 млрд рублів, тоді як за підсумками перших чотирьох місяців 2014 року їхній сукупний прибуток становив 237 млрд рублів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на дані Банку Росії.

За підсумками першого кварталу банки зазнали сукупного збитку в 24,7 млрд рублів. Активи і пасиви 30 найбільших російських банків за місяць скоротилися на 3,2% - до 56 трлн рублів.

Середній розмір показника достатності власного капіталу на 1 травня 2015 року становить 12,48% при мінімально допустимому значенні 10%. За квітень цей показник не змінився.

Частка кредитів першої категорії якості на 1 травня становила 63,3%, частка позик другої категорії - 23,6%, третьої категорії - 7,2%. Частка безнадійних позик і найбільш проблемних з точки зору ймовірності повернення позик становила 5,9%. За місяць якість кредитів не зазнала змін.

Станом на 1 травня в список 30 найбільших банків РФ увійшли: «Ак Барс», Альфа-банк, Банк Москви, банк «Російський стандарт», банк «Санкт-Петербург», Бінбанк, банк «Відродження», КБ «Східний», ВТБ, «ВТБ 24», Газпромбанк, МДМ Банк, МІнБ, Московський кредитний банк, Нордеа банк, Промсвязьбанк, Райффайзенбанк, Росбанк, Россельхозбанк, АБ «Росія», Сбербанк, Связь-банк, СМП Банк, Сітібанк, банк «Уралсиб», Уральський банк реконструкції та розвитку, банк «ФК Відкриття», «Ханти-Мансійський банк Відкриття», ХКФ Банк і Юнікредіт банк.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, президент США Барак Обама скасував наказ, який захищав РФ від кредиторів.

Коментарі
Додати коментар