До новин

S&P прогнозує зниження рейтингу Ferrexpo до «вибіркового дефолту»

03 червня, 2015
Банкрутство підприємств
S&P прогнозує зниження рейтингу Ferrexpo до «вибіркового дефолту»

Рейтингове агентство Standard & Poors знизило рейтинг компанії Костянтина Жеваго Ferrexpo Plc, виробника залізорудних окатишів з активами в Україні, з «ССС+» до «ССС» і помістив його в список CreditWatch з негативним прогнозом внаслідок вимушеної пропозиції про викуп цінних паперів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу агенції.

За даними S&P рейтинг компанії знижений через скорочення її прибутку і ліквідності. У повідомленні говориться, що оцінка ліквідності Ferrexpo знижена до «слабкої». Так, компанії, незважаючи на значний обсяг коштів на балансі, може бути непросто здійснити виплати за борговими зобов'язаннями з наступаючими термінами погашення, враховуючи зниження цін на залізну руду з початку року.

Більш того, за даними S&P, виробник опублікував пропозицію про обмін цінних паперів з тим, щоб продовжити термін погашення єврооблігацій обсягом 286 млн дол., які повинні бути погашені в квітні 2016 р. до квітня 2018 р. і 2019 р.

«Ми вважаємо цю оферту вимушеною пропозицією про викуп цінних паперів, зроблених у стресових умовах (distressed exchange offer), враховуючи погіршення кредитної якості Ferrexpo PLC», - йдеться в повідомленні рейтингового агентства.

Те, що рейтинг компанії знаходиться тепер в списку CreditWatch говорить про можливості його зниження до рівня «SD» («вибірковий дефолт») у разі завершення обміну облігацій . «Якщо Ferrexpo відмовиться від планів по обміну цінних паперів або ініціює подальші переговори з утримувачами паперів, ми можемо підтвердити рейтинг компанії на рівні «ССС» з «негативним» прогнозом, відзначаючи посилення ризику дефолту за облігаціями з терміном погашення в 2016 р. Здатність компанії погашати борг багато в чому буде залежати від величини генерованого вільного грошового потоку, що, в свою чергу, буде визначатися тим, наскільки ціна на залізну руду перевищить рівень першого кварталу цього року. У той же час, менеджменту компанії необхідно буде регулювати процес виплати за облігаціями згідно з доступом до кредитів передекспортного фінансування та їхню амортизацію», - повідомляє прес-служба S&P.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, гроші Герег застрягли в банку Жеваго «Фінанси та кредит».

Коментарі
Додати коментар