До новин

Приватбанк визнали неплатоспроможнім законно

14 вересня, 2018
Банкрутство фінустанов
Приватбанк визнали неплатоспроможнім законно

Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Національним банком рішення про віднесення Приватбанку до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з повідомленням, суд відмовив клієнтові Приватбанку Д. Касьяненку у  задоволенні позову до Національного банку, Кабміну, Фонду гарантування вкладів, за участі третіх осіб – Міністерства фінансів,  Приватбанку, Міністерства юстиції про скасування рішень.

"До суду клієнт Приватбанку звернувся ще у грудні 2016 року. У своєму позові він просив суд скасувати  рішення про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних та запровадження в ньому тимчасової адміністрації", - йдеться у повідомленні.

"Після всебічного дослідження обставин справи суд виніс рішення у справі № 826/20453/16, яким повністю відмовив у задоволенні цього позову", - заявили в НБУ.

Як відомо, Кабінет міністрів постановив рішення про входження до капіталу Приватбанку 18 грудня 2016 року.

Нагадаємо, Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондонапроти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Коментарі
Додати коментар