До новин

Україна отримає 1 млрд макрофінансової допомоги від ЄС

14 вересня, 2018
Резонансні справи
Україна отримає 1 млрд макрофінансової допомоги від ЄС

Україна та ЄС підписали 4-ту програму макрофінансової допомоги.

Україна підписала угоду з щодо програми макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро і меморандуму про взаєморозуміння з Євросоюзом сьогодні, 14 вересня, повідомляє ЄП.

«Я хочу подякувати Єврокомісії за різносторонню і велику підтримку, яку ЄС надають Україні, мені як президенту, уряду і українському народу. Це велика допомога у проведення реформ, не тільки фінансова, але і консультативна. Ви по праву є співучасником, співспонсором реформ, які проводяться в Україні», – сказав президент Петро Порошенко.

У свою чергу, віце-президент Валдіс Домбровскіс, представник зі сторони ЄС, сказав, що нова програма спрямована на підтримку економічної стабільності, росту і створення робочих місць. Вона покликана посилити впевненість міжнародних інвесторів. 

«Ми щасливі, що сьогодні ми можемо підписати Меморандум про розуміння нової програми макрофінансової допомоги на 1 мільярд євро. Наша спільна мета – економічна стабільність та процвітання України та її людей», – сказав він.

Нагадаємо: 13 червня європарламентарі затвердили пакет подальшої макрофінансової допомоги  Україні. Подальші виплати, зазначається на сайті Ради ЄС, обумовлюватимуться тим, як Україна поважатиме демократичні механізми та верховенство закону й гарантуватиме дотримання прав людини.

Коментарі
Додати коментар