До новин

ГПУ отримала доступ до рахунків компаній групи «Приват»

19 вересня, 2018
Резонансні справи
ГПУ отримала доступ до рахунків компаній групи «Приват»

Печерський районний суд Києва надав слідчим Генеральної прокуратури доступ до рахунків низки компаній у справі Приватбанку.

Відповідні рішення суд виніс 4 вересня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінклуб.

Генпрокуратура з 6 червня 2017 року веде розслідування за фактом створення злочинної організації, а також керівництва такою організацією і участь в ній з метою заволодіння протягом 2008-2016 років коштами Приватбанку в особливо великих розмірах колишніми посадовцями фінустанови.

За даними слідства, з 20 жовтня по 22 листопада 2016 року Приватбанк уклав кредитні договори з 36 юрособами на 126,9 млрд гривень на термін від 8 до 10 років за ставкою 10,5% річних.

Протягом одного-двох днів з моменту отримання кредитних коштів все позичальники перерахували їх на погашення кредитів 193 юросіб, які були надані в попередні роки.

Слідчі запросили доступ до банківських рахунків ряду юросіб, щоб встановити точні обставини в даному провадженні.

Доступ надано до рахунків «Укртатнафти», авіакомпаній «Дніпроавіа», «Роза вітрів», аеропорту «Дніпропетровськ», НПК «Галичина», «1+1 Продакшн», а також декількох фізосіб, з яких встановлений тільки бізнесмен Михайло Кіперман.

Слідчі отримають також інформацію про рахунки маловідомих компаній: «Маркет-Сервіс», «Фабрициус», «Петройл», «Таймар», «Альфа Трейд Оіл», «Павліс», «Меноріта», «Аварис», «Брук-Оіл» , «Мондоро», «Биотрейд», «Завод засобів механізації аеропортів», «Сталь», «Капітал Ойл», «Пальміра Трейдинг», «Ойлстрім», «Мігорі».

Крім того, правоохоронці отримають доступ до компаній: «Максі В», «Адамант Ойл», «Шкодер-С», «Натела», «Біото», «Лаби трейд», «НК Франко», «Олімп Ойл», «Т-Альфа «, «Капітал Трейд», «Нафтаенерджі», «Альфа Трейд Ойл», «Масбен», «Атіс Трейд», «Тайс Рівер», «Юкон Сервіс Груп», «Сегмент Ойл», «Юнікс Груп», «Фобург», «АС-МВК», «Інвестгруп», «Метриком», «Картсервіс Плюс», «Реал-Стандарт», «Альфатрейдер», «Індастріал Гарант», «Діксі».

Більшість з вищевказаних компаній, за даними аналітичної системи YouControl, відносяться до групи «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Як відомо, Кабінет міністрів постановив рішення про входження до капіталу Приватбанку 18 грудня 2016 року.

Нагадаємо, Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондонапроти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Коментарі
Додати коментар