До новин

В окупованому Криму пригрозили відібрати у Фірташа проблемний завод

19 вересня, 2018
Резонансні справи
В окупованому Криму пригрозили відібрати у Фірташа проблемний завод

Окупаційний очільник Криму Сергій Аксьонов допустив «націоналізацію» заводу «Кримський титан» українського олігарха Дмитра Фірташа, оскільки підприєство через збій в роботі стало джерелом хімічного забруднення.

Про це він заявив у Сімферополі у вівторок, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс.

За словами Аксьонова, це станеться, якщо власники підприємства не зможуть самостійно усунути наслідки викиду забруднюючих речовин в атмосферу.

«Рішення можуть бути ухвалені абсолютно будь-які. Якщо власник скаже, що матеріально не в змозі і все навантаження ляже на плечі держави, буде стояти питання, в тому числі, про прийняття заводу в державну власність республіки Крим. Я не збираюся за приватників витрачати кошти, вкладати без зрозумілої перспективи», - заявив він.

При цьому Аксьонов зазначив, що на даному етапі між «владою» і керівництвом хімпідприємства є порозуміння.

«Керівництво заводу ставиться з розумінням до цієї проблеми, йде назустріч практично щодо всіх пропозицій», - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня у кримському Армянську стався викид невідомої речовини: через це утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Українські прикордонники неподалік від КПВВ «Чаплинка» зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Військовослужбовці, які патрулюють адмінмежу з Кримом у Херсонській області скаржилися на головний біль, нудоту, першіння в роті.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу «Кримський титан» в Армянську. Тоді Аксьонов також вирішив відправили з міста всіх дітей шкільного та дошкільного віку. Окупанти заявили, що у місті перевищила норму концентрація сірчистого ангідриду.

У Держприкордонслужбі  повідомили, що після хімічного викиду на заводі в Армянську по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник.

9 вересня повідомлялося, що 45 осіб виїхали з Криму на Херсонщину за медичною допомогою.

Українське слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму. Зокрема, «навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим».

Коментарі
Додати коментар