До новин

У черкащанина через борги поліція забрала автомобіль прямо по дорозі на море

20 вересня, 2018
Законодавство
У черкащанина через борги поліція забрала автомобіль прямо по дорозі на море

Майже 60 тис грн боргу з виплати аліментів довелося сплатити черкащанину після того, як по дорозі на море на автошляху Харків-Запоріжжя-Алушта-Ялта його зупинив патруль поліції та евакуював автомобіль на штраф-майданчик у Запоріжжі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.Чоловік не платив аліменти більше 10-ти років і, відповідно до закону #ЧужихДітейНеБуває, був тимчасово позбавлений права на керування автомобілем, користування зброєю, полювання та на виїзд за кордон.

«Щоб продовжити дорогу на море, горе-тато того ж дня погасив борг перед дитиною», - зазначили у відомстві.

«Передбачені законами #ЧужихДітейНеБуває норми реально працюють і дають можливість державним виконавцям стягнути борги, які не виплачувалися роками. З початку 2018 року ДВС області стягнуто майже 88 мільйонів гривень аліментів, що на 35 мільйонів більше ніж за весь минулий рік», – сказав начальник головного теруправління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.

Нагадаємо, з 28 серпня було посилено відповідальність злісних неплатників аліментів.

Так, якщо заборгованість становить більше року, неплатнику нараховується штраф та виконавчий збір. Всі передбачені першим законом обмеження накладаються, якщо заборгованість становить більше 4-х місяців чи 3-х місяців у разі, якщо дитина хвора. Збільшено також термін відпрацювання аліментів на громадських роботах та передбачено кримінальну відповідальність за злісне ухилення від їх виконання.

Коментарі
Додати коментар