До новин

НБУ зобов’язав банки приймати електронні витяги з держреєстрів на рівні з паперовими

03 червня, 2015
Законодавство
НБУ зобов’язав банки приймати електронні витяги з держреєстрів на рівні з паперовими

Національний банк України зобов’язав усі вітчизняні банки приймати електронні документи, отримані громадянами чи юридичними особами з державних реєстрів в електронній формі, так само як і їхні паперові аналоги.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Міністерства юстиції України.

Згідно із повідомленням, це зроблено у відповідь на численні звернення громадян про відмови з боку банківських установ приймати електронні витяги, виписки та довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

«Документ зазначає: відповідно до Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, затвердженого наказом Мін’юсту №466/5 від 31 березня 2015 року, відомості, що містяться в державному реєстрі можуть надаватися державними реєстраторами як у паперовій, так і в електронній формах», - йдеться у повідомленні.

Крім того, кажуть у міністерстві, аналогічні документи можуть бути отримані громадянами без участі держреєстратора через офіційний веб-сайт розпорядника реєстру у вигляді електронних документів.

Прес-служба підкреслює, що виписки, витяги та довідки в паперовій та електронній формах мають однакову юридичну силу.

У Мін’юсті нагадують: якщо представники якогось із органів чи банківських установ відмовляються приймати отримані через онлайн-сервіси документи, про такі випадки слід одразу повідомляти представникам Міністерства юстиції за телефоном гарячої лінії 279-82-55 або листом на електронну адресу stophabar@minjust.gov.ua.
Коментарі
Додати коментар