До новин

Волиньгаз прогнозує 200 мільйонів гривень збітків за підсумками 2018 року

01 жовтня, 2018
Збитки
Волиньгаз прогнозує 200 мільйонів гривень збітків за підсумками 2018 року

Збитки ПАТ «Волиньгаз» за перше півріччя 2018-го становлять 71,5 мільйонів гривень, до кінця року прогнозують збільшення цього показника до 200 мільйонів.

Про це у четвер розповів фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на konkurent.

Він зазначив, що єдиним джерелом фінансування для «Волиньгазу» є затвереджений НКРЕКП тариф на розподіл газу у розмірі 713 гривень. Проте його не переглядали вже декілька років. З його слів, роботи, які виконує газотраспортна компанія, не залежать від ціни на газ й у підсумку їхня частка в кінцевій платі споживача становить 10%, яка покриває економічно-обгрунтовані витрати підприємства на 35%.

У його структурі видатки за перше півріччя 2018 року становлять 63,4% – виробничо-технологічні витрати, 23,2% – заробітна плата, 7,7% – плата матеріалів, робіт та послуг для поточної діяльності, 2,3% – інвестиції в мережі, 2,3% – забезпечення обліку

«Виправити ситуацію вдалося б завдяки підвищенню тарифу на розподіл газу. Однак наразі жодних позитивних зрушень немає», – пожалівся Тимчишак.

В минулому році збитки компанії становили 40 мільйонів гривень.

Коментарі
Додати коментар