До новин

Фонд гарантування вважає землю Родовід Банку ліквідним активом

28 вересня, 2018
Ліквідація
Фонд гарантування вважає землю Родовід Банку ліквідним активом

Фонд гарантування вкладів фізосіб розглядає землю Родовід Банку як ліквідний актив.

Про це на прес-конференції повідомила заступник директора-розпорядника ФГВФО Світлана Рекрут, передає Банкрутство & Ліквідація з посиланням на Фінклуб.

«Зараз земля торгується по англійському аукціону зі зниженням до 80%. Якщо вона не продасться на мінус 80%, то Фонд повинен включити її в пул. Але у Фонду завжди залишається можливість не допускати об'єкт до пулу, якщо ми вважаємо його істотним», - сказала вона.

Рекурт додала, що Фонд вважає цей актив ліквідним і навряд чи доведе його до пулу. «Тому ми, швидше за все, відправимо його на повторний цикл індивідуального продажу», - додала вона.

Як повідомлялося, земля Родовід Банку на Оболоні подешевшала на 50%. Аукціон з продажу ділянки, що належить Родовід Банку на Оболоні, 12 вересня провалився.

Об'єкт за ціною 3,7 млрд грн ніхто не купив. Пізніше актив виставлявся чотири рази на торги за ціною 3,33 млрд, 2,96 млрд, 2,59 млрд та 2,22 млрд грн. Але всі аукціони не відбулися.

Йдеться про земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціальної та культурного призначення площею 113,5298 га на півночі Києва в районі вулиць Озерна, Богатирська і Північна (Оболонь).

Ця земельна ділянка знаходиться в заставі НБУ під рефінансування Родовід Банку і спочатку належала фірмі, близької до бізнесмена Дмитра Фірташа.

У 2016 році колишній тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина оцінив цю ділянку у $500 млн, а мінімальну суму, яку можна за неї отримати, - в 10 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар