До новин

Боротьба за зниження тарифів ФГВФО продовжиться - НБУ

02 жовтня, 2018
Резонансні справи
Боротьба за зниження тарифів ФГВФО продовжиться - НБУ

Національний банк незадоволений самовільним рішенням Фонду гарантування вкладів підвищити комісійні при продажу активів неплатоспроможних банків.

Про це в інтерв'ю FinClub повідомив директор департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У серпні минулого року Фонд гарантування підвищив рівень власної компенсації заставоутримувачам при реалізації активів неплатоспроможного банку з 3% до 7% від суми реалізації. Після чого НБУ вирішив подати до суду.

«Згідно із законом про систему гарантування вкладів, Фонд має право на відшкодування витрат на утримання і продаж заставного майна. Після того як Фонд в кілька разів підвищив відсоток утримання від суми продажу, ми направляли йому запит щодо обґрунтованості такого підвищення. Але так і не отримали жодного обґрунтування і були змушені подати в суд», - пояснив Будник.

За його словами, після програшу в суді першої інстанції Нацбанк подав апеляцію.

«Ми розраховуємо на апеляцію. Наприклад, у випадку з незаконним утриманням Фондом гарантування ПДВ від продажу закладеної Національному банку нерухомості суд першої інстанції також відмовив в нашому позові, а апеляційний суд його задовольнив», - додав директор департаменту управління ризиками.

Коментарі
Додати коментар