До новин

Аукціон з продажу першого пулу заставних активів НБУ відбудеться 16 жовтня

03 жовтня, 2018
Продаж
Аукціон з продажу першого пулу заставних активів НБУ відбудеться 16 жовтня

У рамках спільного пілотного проекту щодо реалізації пулів заставних активів Національного банку та ФГВФО на продаж буде виставлено два лоти активів неплатоспроможних банків номінальною вартістю майже 11,5 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Торги відбудуться за голландською моделлю та з залученням міжнародних радників. Аукціон з продажу першого пулу заплановано на 16 жовтня 2018 року. До нього увійшли активи, що обліковуються на балансі АТ «ЄВРОГАЗБАНК», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», АТ «Дельта Банк». Балансова вартість лоту складає 5,9 млрд грн. Стартова ціна лоту – 1,17 млрд грн.

До реалізації даного пулу залучена ТОВ «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (дочірня компанія FFN). Пул з  35 кредитів, який пропонуватиметься через FFN, складається з комерційних кредитів, за якими не виконуються кредитні зобов’язання. Кредити з цього пакету забезпечені різними видами застави в різних секторах економіки, включаючи великий діючий роздрібний продуктовий бізнес, завод з виробництва устаткування, компанію з переробки сільгосппродукції, різні комерційні об'єкти нерухомості, землю та інші активи.

Як відомо, до складу двох пулів увійшли активи, що перебувають у заставі НБУ за виданими кредитами рефінансування. Сформовано лоти із тих же прав вимог, що виставлялися на продаж першого разу, за винятком вже проданих активів, та активів ПАТ «Банк «Київська Русь», умови продажу яких не погоджено НБУ. Як і минулого разу, за рішенням НБУ, до продажу активів будуть залучені міжнародні консультанти, що є світовими лідерами з реалізації проблемних активів – ТОВ «Дебтекс Україна» (дочірня компанія DebtX) та ТОВ «Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн» (дочірня компанія FFN).

Коментарі
Додати коментар