До новин

Рожкова: «Дочки» російських держбанків після арешту акцій призупинили процес згортання

04 жовтня, 2018
Резонансні справи
Рожкова: «Дочки» російських держбанків після арешту акцій призупинили процес згортання

Перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова заявила, що «дочки» російських держбанків призупинили процес згортання після арешту акцій Апеляційним судом Києва за позовом пов’язаних із Ігорем Коломойським компаній.

Про це вона розповіла в інтерв’ю агентству ЛігаБізнесІнформ, повідомляє портал Банкрутство & Ліквідація.

Рожкова прокоментувала арешт акцій «дочок» російських держбанків, який був накладений Апеляційним судом Києва на вимогу низки компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським та його партнерами - як забезпечення їх позову щодо виконання рішення Арбітражного суду Гааги (Нідерланди) від 02.05.2018 про стягнення 139 млн дол з Російської Федерації в особі Міністерства юстиції РФ як компенсації за нерухоме майно, експропрійоване (відібране) в згаданих «приватівських» структур у Криму після його анексії Росією.

«Вони (банки з російським держкапіталом) були змушені призупинити процес згортання. А це робили всі російські банки - і Промінвест, і навіть трохи Сбербанк, який до останнього сподівався, що може бути проданий. Я не хочу коментувати рішення суду, тому що воно дуже неоднозначне: якщо мова йде про чисті активи відповідачів, то це капітал, але ніяк не кредити, тому що це не гроші банку, а кошти, що належать вкладникам. Словом, нюансів там багато. Але в будь-якому випадку банки подали апеляцію, подивимося, чим все закінчиться», - зауважила Рожкова.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд дозволив компаніям Коломойського стягнути за рішенням арбітражу активи РФ в Україні.

Коментарі
Додати коментар