До новин

Глава «Укргазвидобування» розповів про майбутні багатомільярдні виплати «Карпатигазу»

05 жовтня, 2018
Законодавство
Глава «Укргазвидобування» розповів про майбутні багатомільярдні виплати «Карпатигазу»

В «Укргазвидобуванні» розраховують, що до кінця 2018 року арбітраж прийме рішення щодо розміру компенсації колишньому партнеру - «Карпатигаз».

Про це розповів глава держкомпанії Олег Прохоренко в інтерв'ю Економічній правді.

«У договорі було зафіксовано, що «Укргазвидобування» - 49,99%, та 51,01% акцій - між «Карпатигаз» та «Місен». Ми в арбітражs відстоювали позицію, що такий розподіл не відповідає дійсності, тому що реальна вартість активів в рамках договору про СД перевищує нашу долю», - розповів він про питання розділу активів.

«Зараз ключовий момент розгляду арбітражем - це оцінка вартості цього майна, тому що є різні методи оцінки», - підкреслив Прохоренко.

«В залежності від методів і аргументації сторін йшлося про коридор від декількох мільярдів гривень до кількох десятків мільярдів», - сказав глава «Укргазвидобування».

За його словами, рішення арбітражу, який проведе оцінку, очікується до кінця 2018 року.

Нагадаємо, у липні «Укргазвидобування» розірвало в Стокгольмському арбітражі договір про спільну діяльність з «Карпатигаз».

У виконавчої служби Мін'юсту знаходиться виробництво з примусового виконання наказу про стягнення з підприємств «Карпатигаз», «Укргазвидобування» і Місен Ентерпрайзис АБ в інтересах «Центру фінансового лізингу» збитків в розмірі 237,507 млн ​​гривень.

Рахунки «Укргазвидобування» були заарештовані.

«Укргазвидобування», 100% акцій якого належить НАК «Нафтогаз України», є найбільшою газодобувної компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

Нагадаємо, суд постановив, що «Укргазвидобування» має виплатити Сбербанку борг «Карпатигазу».

Коментарі
Додати коментар