До новин

Гаряча вода у Києві: Мінфін перерахував 730 млн на погашення боргу

09 жовтня, 2018
Борги
Гаряча вода у Києві: Мінфін перерахував 730 млн на погашення боргу

Міністерство фінансів та Державна казначейська служба перерахували 729,56 мільйона гривень додаткової субвенції для погашення різниці в тарифах з метою відновлення у Києві безперебійного постачання теплової енергії.

Про це розповіли у Мінфіні, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЕП.

Повідомляється, що кошти було перераховано 3 жовтня.

Як відзначили в міністерстві, 10 жовтня має відбутися засідання Господарського суду м. Київ, на якому має бути ухвалена мирова угода між Києвом та НАК «Нафтогаз України» щодо передачі боргів «Київенерго» до КП «Київтеплоенерго».

«Після отримання ухвали, до 12 жовтня включно, будуть укладені договори між ПАТ «Київенерго» до КП «Київтеплоенерго» про передачу кредиторської заборгованості, а після цього — орієнтовно 16-17 жовтня — між КП «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України» на постачання газу», - йдеться в повідомленні Мінфіну.

11 вересня Київська міська рада прийняла рішення про прийняття КП «Київтеплоенерго» боргів компанії «Київенерго» за газ перед НАК «Нафтогаз України» за умови, якщо «Київенерго» передасть КП джерела для компенсації боргу.

Згідно з проектом рішення, зобов'язання «Київенерго» перед «Нафтогазом», які виникли внаслідок його господарської діяльності, не підлягають прийняттю «Київтеплоенерго», якщо «Київенерго» не передасть джерела погашення заборгованостей.

Крім того, КП «Київтеплоенерго» не є правонаступником штрафів, нарахованих на борги «Київенерго».

Депутати Київради також вирішили попросити Верховну Раду звернутися до Конституційного суду, щоб той надав офіційне роз'яснення ст. 22 закону «Про теплопостачання» (умови зміни права власності та особливості правонаступництва зобов'язань у сфері теплопостачання).

Як повідомлялося, договір Києва з «Київенерго» щодо використання цілісного енергетичного комплексу столиці закінчився у 2017 році.

Тому Києві створили КП «Київтеплоенерго», яке стало надавачем послуг гарячої води і теплопостачання замість «Київенерго».

З 1 травня в його управління перейшли мережі і котельні, а з 1 серпня – ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, які забезпечують теплом і гарячою водою близько 70% Києва.

«Нафтогаз» відмовився  підписувати договори на поставку газу з «Київтеплоенерго» через невирішене питання боргових зобов'язань «Київенерго» на суму майже 5 мільярдів гривень.

У прес-службі НАК «Нафтогаз України» пояснили, що відповідно до закону «Про теплопостачання», договір на поставку газу може бути укладений з правонаступником реорганізованої теплопостачальної та/або теплогенеруючої організації виключно за умови погодження порядку погашення заборгованості за попередній період.

У Київраді заявили, що питання постачання газу для Києва та вирішення проблеми заборгованості компанії «Київенерго» мають вирішуватися окремо.

Коментарі
Додати коментар