До новин

Приватбанк направив 6 мільярдів на формування резервів під проблемні кредити

10 жовтня, 2018
Борги
Приватбанк направив 6 мільярдів на формування резервів під проблемні кредити

Державний Приватбанк сформував резерви по заборгованості десяти іноземних позичальників (заборгованість виникла до націоналізації) на суму майже 6 мільярдів гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу фінустанови.

Наглядова рада Приватбанку погодила рішення правління банку щодо формування 100% резерву за заборгованістю 10 іноземних компаній-позичальників на суму понад 272,3 млн доларів (включаючи 196 млн доларів основної заборгованості і 75 млн доларів відсотків за кредитами).

«З огляду на суттєвий розмір заборгованості за кредитними договорами, а також те, що процес погашення заборгованості, який повинен був відбутися в контексті виконання попередніми власниками своїх зобов'язань щодо приведення капіталу банку у відповідність нормативним вимогам, не був виконаний, банк змушений покривати збитки минулих періодів в розмірі 5,9 млрд грн і сформувати у вересні 2018 року 100% резервів на покриття таких збитків за рахунок прибутку від поточної діяльності банку», - говориться в повідомленні.

У прес-службі банку додали, що звернулися в Генпрокуратуру з заявою про скоєння кримінального злочину щодо завданих збитків групою цих позичальників.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Приватбанк планує запропонувати інвесторам свою частку в гірськолижному курорті «Буковель», готель «Radisson Blu Resort Буковель», футбольний стадіон і тренувальну базу в Дніпрі.

Коментарі
Додати коментар