До новин

Рада готова дозволити ФГВФО збільшувати гарантовану суму виплат - нардеп

11 жовтня, 2018
Банкрутство фінустанов
Рада готова дозволити ФГВФО збільшувати гарантовану суму виплат - нардеп

Верховна Рада готова надати можливість Фонду гарантування вкладів фізосіб збільшувати гарантовану суму виплат, максимальний розмір якої зараз складає 200 тисяч гривень.

Про це заявив член парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

«Парламент готовий надати Фонду гарантування вкладів законодавчі можливості для збільшення суми відрахувань для членів Фонду та збільшення гарантованої суми виплат», - сказав він.

Демчак нагадав, що члени комітету підтримали необхідний для цього законопроект №6273. «З тих пір він вже півтора року ніяк не може потрапити до порядку денного Верховної Ради. Нам потрібно активізуватися», - зазначив депутат.

Демчак уточнив, що згідно з дослідженням ФГВФО, збільшення гарантованої суми з нинішніх 200 тис. до 800 тис. грн покриє вимоги 90% вкладників. «Якщо підняти суму до 1 млн грн, то задоволеними будуть 100% респондентів», - сказав Руслан нардеп.

Коментарі
Додати коментар