До новин

Фонд гарантування не може продати мільярдні борги олігархів навіть за 4% від суми боргу

12 жовтня, 2018
Борги
Фонд гарантування не може продати мільярдні борги олігархів навіть за 4% від суми боргу

Фонд гарантування вкладів фізосіб уже виставив на продаж понад 40 кредитних пулів банків-банкрутів, кожний з яких включає права вимоги за кредитами на суму понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Ці пули об’єднують активи неплатоспроможних банків, які не були продані “в роздріб”, попри зниження ціни на них на “голландських” аукціонах до 20% від суми заборгованості.

Стартова ціна на кредитні пули встановлена на рівні цих же 20% від номінальної суми заборгованості. Причому в ході “голландських” аукціонів вона знижується ще на 80%. Тобто зрештою до 4% від номінальної суми боргу.

Але й попри таке більш ніж суттєве падіння ціни, Фонду гарантування не вдається знайти покупців.

На минулому та поточному тижні відбулося вже кілька відповідних аукціонів. Вони виявилися безрезультативними (див. 1, 2, 3, 4).

Для продажу кредитних пулів ФГВФО залучив у т.ч. міжнародних радників - FFN та DebtX, до роботи яких в Україні, як повідомлялося, були “дотичними” люди, не чужі впливовим представникам влади (її оточенню).

Торішня їх спроба продати заставні активи НБУ на 13 млрд грн була невдалою. Наразі вони намагаються продати права вимоги НБУ за кредитними договорами банків-банкрутів балансовою вартістю 11,5 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар