До новин

З Кодексом: реакція профспільноти на ухвалення документу, що змінює процедуру банкрутства

18 жовтня, 2018
Законодавство
З Кодексом: реакція профспільноти на ухвалення документу, що змінює процедуру банкрутства

Верховна Рада України 18 жовтня ухвалила Кодекс з процедур банкрутства №8060, інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація зібрав коментарі фахівців з цього питання.

Один зі співавторів Кодексу, народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв:

«Верховна Рада ухвалила Кодекс України з процедур банкрутства! На цю реформу чекав не тільки бізнес, а й громадяни.

Для України це означає покращення позиції в рейтингу Світового банку «Doing business» на пунктів 10, що може дати нам додатково 6 мільярдів доларів інвестицій. Крім того, це дозволить Україні піднятися в рейтингу по відновленню платоспроможності на 80 позицій - зі 150-го місця до 70-го в світі!

Це комплексний та збалансований документ, положення якого погоджено із представниками Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Кодекс також підтримали судді господарських судів різних інстанцій, все експертне середовище, науковці!».

Народний депутат України Руслан Сидорович:

Майже ніхто не вірив, а ми це таки зробили!
Три з половиною роки тривала підготовка до системної реформи у галузі банкрутства і Кодекс (законопроект 8060) сьогодні таки прийнято!!!
Велике дякую усім, хто наполегливо працював над реалізацією цієї реформи!
П. С. Проте, це не кінець роботи, а лише її початок – реальних позитивних зрушень не буде без належної підзаконки, то ж, друзі мої – до роботи!

Суддя-спікер судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС Сергій Жуков:

«ПРИЙНЯТО Кодекс України з процедур банкрутства.

Кодексом встановлено умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання його банкрутом та застосування ліквідаційної процедури з метою повного або часткового задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Кодекс України з процедур банкрутства викладено у чотирьох книгах:

Книга 1. Загальна частина.

Книга 2. Арбітражний керуючий.

Книга 3. Банкрутство юридичних осіб.

Книга 4. Відновлення платоспроможності фізичної особи.

Вплив на економіку України цей кодекс буде мати величезний. Маю надію, що він буде ПОЗИТИВНИМ».

Виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова:

Партнер юридичної фірми «Ario law firm» Ірина Сербін:

«Історичний момент! Маємо Кодекс процедур банкрутства! 237 голосів за!!! Рух вперед невідворотний!

Дякую всій злагодженій роботі Робочої групи, де в запеклих дискусіях народжувалась істина.

Особлива подяка моєму партнеру Юліану Хорунжому і всій команді Ario Law Firm за титанічну роботу. Ми це зробили».

Старший партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий:

«Ура, #8060 є! Дякую всім народним депутатам за підтримку цього важкого законопроекту!!! Особлива подяка - Андрій Іванчук, Sergey Alexeev, Ruslan Sydorovych! Вітаю всіх!»

Керуючий партнер юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери» Сергій Боярчуков:

Адвокат WHITE COLLARS Костянтин Смолов:

«237 - за, Кодекс з процедур банкрутства 8060 прийнято у другому читаннi та в цiлому. Розпочато нову еру.

Але поки що не знаю, радiти чи нi».

Гендиректор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов

«Чергова перемога! На цей раз з Верховної Ради - 237 голосами "за" прийнято Кодекс з питань банкрутства. Кодексом впроваджено обов'язковість використання електронних торгів при продажі активів підприємств-банкрутів. Тепер перед нами багато завдань по приведенню нормативно-правової бази у відповідність до нових норм, але OpenMarket, як завжди готовий оперативно забезпечити адміністрування нової центральної бази даних, до якої будуть підключатися майданчики для торгівлі активами банкрутів! І все, як і завжди може бути на блокчейні».

Керуючий партнер Nobili Наталія Тищенко

«СПРОБА номер 3. «Для процвітання нам потрібно більше мільйонерів і більше банкрутів», - говорив британський політик консерватор Джозеф Кейт (1918-1994). Скільки разів законодавець реформує законодавство про банкрутство, стільки це відбувається під тиском міжнародних співтовариств і щоразу похапцем. Все що хвилює професійне співтовариство, не завжди береться до уваги, з огляду на кількість відхилених поправок і на цей раз. Особистість Арбітражного керуючого так і залишається Persona non grata. Сьогодні це ще й порівняно новий для України пул процесів, пов'язаних з банкрутством фізосіб. Чи буде ця практика позитивною, або черговою корупційною складовою, час покаже»

Адвокатське об'єднання "Адвокатська Сім'я Лисенко":

«Ця новела дає можливість фізичним особам, добросовісним позичальникам, якщо сталася якась економічна криза чи економічна ситуація, не бути до кінця своїх днів у борговому ярмі, щоб діти не успадковували ці всі борги».

З текстом ухваленого документу можна ознайомитись за посиланням.

Коментарі
Додати коментар