До новин

Зарплатні борги: на Луганщині шахтарі влаштували страйк

22 жовтня, 2018
Борги
Зарплатні борги: на Луганщині шахтарі влаштували страйк

Гірники шахти імені Капустіна державного підприємства «Лисичанськвугілля», що на Луганщині, страйкують під землею.

Про це в ефірі Громадського радіо розповів голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, у п’ятницю на поверхню відмовилися піднятися 33 працівники.

«Під землею залишаються усі, хто залишився у п’ятницю. Профспілки організували їм харчування і воду. А так вони майже добу були без їжі», — сказав у суботу Волинець.

Серед вимог шахтарів: погасити нинішню заборгованість з виплат зарплат, яка становить близько 170 млн гривень, каже Волинець.

Також шахтарі вимагають відставки гендиректора «Лисичанськвугілля» Валентина Кисельова, який, за їхніми словами, кілька тижнів не з’являвся на роботі, а підприємством нині керує некомпетентна людина.

Страйкувати в п’ятницю залишилися гірники першої та другої змін, працівників у третю зміну до шахти не впустила адміністрація підприємства.

Крім того, тривають акції протесту і на шахтах Донецької області - «Капітальній», «Котляревського» (ДП «Мирноградвугілля»), 1/3 Новогродівська (ДП «Селидіввугілля»), повідомив Волинець на своїй сторінці в Fаcebook.

Коментарі
Додати коментар