До новин

Нацкомфінпослуг підтримує свою ліквідацію

23 жовтня, 2018
Ліквідація
Нацкомфінпослуг підтримує свою ліквідацію

Нацкомфінпослуг виступила з ініціативою ліквідації.

Про це йдеться в листі на підтримку законопроекту про спліт за підписом керівників трьох регуляторів фінансових ринків, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінклуб.

Регулятори ринків фінансових послуг - Нацбанк, НКЦПФР та Нацкомфінпослуг - звернулися до голови Верховної Ради Андрію Парубію, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, голові адміністрації президента України Ігорю Райнін, а також до народних депутатів з проханням «сприяти включенню до порядку денного найближчого пленарного тижня парламенту розгляд законопроекту №2412а, з огляду на його системну важливість для розвитку фінансової системи країни і спрямованість на виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань, а також підтримати прийняття законопроекту».

У листі, який підписали в.о. глави НБУ Катерина Рожкова, глава НКЦБФР Тимур Хромаєв і голова Нацкомфінпослуг Ігор Пашко, нагадується, що «трансформація і посилення інституційної платоспроможності регуляторів ринків фінансових послуг є складовою Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках діючої програми з Міжнародним валютним фондом».

Верховна Рада прийняла законопроект про спліт в першому читанні ще 7 липня 2016 року.

«Національний банк і НКЦБФР провели підготовчу роботу по імплементації законопроекту і розробили детальний план-графік передачі функціоналу від Нацкомфінпослуг до Нацбанку та НКЦБФР», - йдеться в листі.

2 жовтня 2018 року парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував прийняти законопроект у другому читанні.

Однак до сих пір документ так і не був розглянутий у сесійній залі парламенту.

Коментарі
Додати коментар