До новин

Головні події тижня

26 жовтня, 2018
Події
Головні події тижня

Інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація зібрав для вас найцікавіші новини цього тижня у сфері банкрутства.

Про ліквідацію Платинум Банку

Окружний адміністративний суд Києва визнав законним виведення з ринку «Платинум Банку». Суд відмовив у задоволенні позовних вимог двох вкладників банку до НБУ про визнання протиправною бездіяльності щодо невжиття належних заходів забезпечення захисту законних інтересів вкладників і кредиторів. Суд підтримав позицію НБУ, що регулятор здійснював належний банківський нагляд за діяльністю Платинум банку.

Про екс-голову банку «Фінанси та кредит»

Печерський райсуд Києва заарештував грошові кошти, що належать колишньому голові правління банку "Фінанси та Кредит" Володимир Хливнюку і знаходяться на рахунках Ukio Bankas і Trasta Komercbanka в Литві і Латвії.

Згідно з судовим рішенням, в період з 2012 до 2015 років Володимир Хливнюк за змовою з чотирма членами кредитного комітету банку "Фінанси та кредит", використовуючи підконтрольну кіпрську компанію Nasterno Commercial Limited і зловживаючи службовим становищем, заволодів майном банку, уклавши відверто збиткові кредитні договори та договору застави, що не були відображені в офіційній звітності банку на загальну суму 53,7 млн дол.

Про претензії уряду до арбітражних керуючих

6 листопада о 10-й годині у приміщенні Міністерства юстиції відбудеться чергове засідання Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих. Для надання відповідних пояснень на засідання запрошуються 15 арбітражних керуючих.

Про передачу у приватні руки компанії «Центренерго»

Кабінет міністрів опублікував розпорядження про умови продажу на аукціоні державного пакета акцій компанії "Центренерго". Пакет складається з 289,2 млн акцій, які становлять 78,2% статутного капіталу товариства номінальною вартістю 375,9 млн гривень, його початкова ціна становить 5,9 млрд гривень.

Про загрозу банкрутства Суспільної ТРК

На платформі Ради Європи із захисту журналістики і безпеки журналістів оприлюднили повідомлення про загрозу щодо можливого недофінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України у 2019 році, яке поставить її на межу банкрутства.

Коментарі
Додати коментар