До новин

НБУ відкликав ліцензію у колишньої «дочки» Сбербанку, яку купив Тігіпко

01 листопада, 2018
Продаж
НБУ відкликав ліцензію у колишньої «дочки» Сбербанку, яку купив Тігіпко

Національний банк України відкликав ліцензії ВіЕс Банку і банку «Центр» у зв'язку з їх реорганізацією.

Відповідні рішення прийняло правління НБУ 30 жовтня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

НБУ повідомляє, що ВАТ КБ «Центр» (Київ) приєднується до ВАТ «МТБ Банк», а ВАТ «ВіЕсБанк» (Львів) - до АТ «ТАСкомбанк» за спрощеною процедурою відповідно до вимог закону України «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків «.

Раніше НБУ надав дозвіл на реорганізацію банку «Центр» шляхом приєднання до МТБ Банку (Чорноморськ, раніше - Марфін Банк) 10 серпня 2018 року, на реорганізацію ВіЕсБанка шляхом приєднання до ТАСкомбанк (Київ) 10 липня 2018 року.

У середині жовтня поточного року ТАСкомбанк і ВіЕсБанк завершили процес злиття.

Група «ТАС» заснована в 1998 році, має активи у фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. У фінансовий сектор групи входять, крім об'єднаного ТАСкомбанку, Універсалбанк, дві страхові компанії і ряд інших організацій.

За даними НБУ, на 1 січня 2018 року основним власником ТАСкомбанку є Сергій Тігіпко, якому належало 99,86851% цінних паперів.

На початку листопада 2017 року Нацбанк України погодив Тігіпко опосередковане придбання 99,9% акцій ВіЕсБанка. Прямим покупцем виступила кіпрська компанія Bailican Limited. Операція була закрита на початку грудня 2017 року.

Сбербанк продав ВіЕс Банк в рамках реалізації стратегії по виходу з банківського ринку України.

Процес об’єднання фінансових закладів зайняв усього 5 місяців.

Перед покупкою у росіян ВіЕс Банку Сергій Тігіпко купив у греків Універсал Банк, також він купував кредитні портфелі Платинум Банку, банку «Новий» і Банку Форум, у ВТБ Банку борги групи Ukraine Minerals.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, група «ТАС» Тігіпка досягла попередньої домовленості про покупку «Заводу «Кузня на Рибальському» у президента Петра Порошенка.

Коментарі
Додати коментар