До новин

Суд скасував розстрочку податкового боргу фірмі Онищенка

02 листопада, 2018
Резонансні справи
Суд скасував розстрочку податкового боргу фірмі Онищенка

Верховний суд України задовольнив скаргу податкової інспекції та скасував розстрочку податкового боргу на 61 млн гривень для фірми «Карпатнадраінвест» нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Верховний суд України задовольнив скаргу податкової інспекції та скасував розстрочку податкового боргу на 61 млн гривень для фірми «Карпатнадраінвест» нардепа-втікача Олександра Онищенка

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Судовий репортер.

Зазначається, що в 2016 році Харківський окружний адміністративний суд стягнув на користь бюджету податковий борг «Карпатнадраінвеста» в сумі 60,75 млн гривень.

Компанія мала виплачувати борг у розстрочку на п'ять років, перераховуючи по 1 млн гривень щомісячно. Рішення було схвалене у зв'язку з тим, що компанія заявляла про нестачу коштів для повного погашення боргу.

Після цього податкова інспекція оскаржила рішення, повідомивши, що компанія мала в «Діамантбанку» 5,5 млн гривень, а довідка з банку не відображала її фінансове становище. В результаті Верховний суд визнав помилковим рішення попередніх інстанцій.

Нагадаємо, суд за позовом Генеральної прокуратури стягнув з компанії нардепа-втікача Олександра Онищенка «Пласт» понад 18 мільйонів гривень у державний бюджет.

За інформацією Deutsche Welle народний депутат Олександр Онищенко, який перебуває у розшуку, планував облаштуватися в Німеччині, однак німецьке посольство в Мадриді відхилило заяву на отримання ним німецької візи.

Нардеп Олександр Онищенко з 2016 року переховується від правоохоронних органів України. Відтоді він переважно перебуває в Іспанії.

На батьківщині його звинувачують у корупції і незаконному збагаченні.

За версією слідства, в період із січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

До участі у «газовій схемі» встановлено причетність 29 осіб. 7 осіб, у тому числі нардеп Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

5 липня 2016 Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон і наразі перебуває в розшуку.

Коментарі
Додати коментар