До новин

Саудити завершили угоду з купівлі агрохолдингу «Мрія»

06 листопада, 2018
Продаж
Саудити завершили угоду з купівлі агрохолдингу «Мрія»

Британські Salic UK Ltd. (дочірня структура The Saudi Agricultural & Livestock Investment Co., SALIC) і Mriya Farming PLC завершили процедуру купівлі-продажу більшості сільськогосподарських активів групи «Мрія».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Угода, сума і умови якої не розголошуються, включає всі об'єкти інфраструктури, технічний парк, а також компанії з правом оренди земельної банку.

«Після завершення угоди «Мрія» продовжить операційну діяльність в Україні спільно з дочірньою компанією SALIC - Continental Farmers Group (CFG). Обидві компанії завершать сезон як окремі бізнеси і в поточній конфігурації», - йдеться в повідомленні.

За даними агрохолдингу, в подальшому «Мрія» і CFG сфокусуються на підготовці до інтеграції активів і розробці стратегії об'єднаного бізнесу під керівництвом гендиректора Саймона Чернявського і голови правління Марка Леарда.

«Компанії планують представити спільну бізнес-стратегію весною 2019 року», - наголошується в повідомленні «Мрії».

Нагадаємо, раніше антимонопольний комітет дозволив британській Salic UK Limited придбати акції 11 підприємств агрохолдингу «Мрія», що забезпечують перевищення 50% у вищому органі правління товариств.

Salic отримала дозвіл купити кіпрські компанії Mriya Holding Cyprus Limited і Mriya Trading (Cyprus) Limited, а також зареєстровані в Україні ТОВ «Карго», «Лемківська Мрія», «Мрія Буковина», «Мрія Глибоччини», «Мрія Карпат», «Мрія -Підгайці», «Мрія Поділля», «Новагріс» і «Торговий Дім Аско».

Як повідомлялося, новий інвестор планує достроково викупити єврооблігації Mriya Farming Plc, материнської компанії агрохолдингу «Мрія». Йдеться про папери на суму в більш ніж на 208 млн доларів, емітованих в рамках реструктуризації зобов'язань компанії.

Протягом двох років новий власник планує інвестувати до 150 мільйонів доларів в нове обладнання, інфраструктуру, агротехнології та консолідацію земельного банку «Мрії», щоб вивести її діяльність на світовий рівень.

Земельний банк «Мрії» виросте до 210 тис. га - до її активів додадуться 45 тис. га, які належать українській Continental Farmers, якою також володіє SALIC.

Коментарі
Додати коментар