До новин

На Черкащині підприємство-банкрут замість ліквідації підпільно видобувало торф

07 листопада, 2018
Події
На Черкащині підприємство-банкрут замість ліквідації підпільно видобувало торф

У Черкаській області арбітражний керуючий держпідприємства-банкрута, вступивши в злочинну змову з його колишніми керівниками, здійснювали незаконне видобування торфу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що державне підприємство із видобування торфу з 2016 року визнано банкрутом та було призначено ліквідаційну процедуру.

Встановлено, що з квітня поточного року фігуранти злочинної оборудки здійснили незаконне видобування торфу з родовищ державного підприємства на суму майже 3 мільйони гривень.

Реалізовували незаконно видобуті корисні копалини шляхом підроблення документів через фірми з ознаками фіктивності.

Крім того, за період діяльності групи з 2016 року було здійснено розкрадання 7 тисяч тонн торфу, який зберігався на складі та був внесений до ліквідної маси, вартістю понад 2 мільйони гривень.

Також встановлено, що фігуранти справи за готівку здійснювали реалізацію спецтехніки підприємства та, з метою прикриття своєї незаконної діяльності, підробляли акти про затоплення її водою.

1 листопада працівники поліції та прокуратури провели санкціоновані обшуки на підприємстві, за місцем проживання колишнього директора, місцем проживання та  офісі арбітражного керуючого та в фірмах з ознаками фіктивності, задіяних в схемі легалізації коштів, отриманих від незаконного видобування торфу.

В ході обшуків правоохоронці вилучили документи бухгалтерського обліку з реалізації торфу, чорнові записи, мобільні телефони, а також проведено інвентаризацію майна державного підприємства.

Проводяться слідчі дії з метою встановлення місць збуту торфу та майна підприємства, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за    ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють всіх причетних осіб до протиправної діяльності з розкрадання державного майна.

Коментарі
Додати коментар