До новин

Фонд гарантування реструктурував 130 іпотечних кредитів

09 листопада, 2018
Борги
Фонд гарантування реструктурував 130 іпотечних кредитів

Станом на 1 листопада до Фонду гарантування вкладів фізосіб надійшла 141 заява про проведення реструктуризації.

Про це повідомили у Фонді, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

«Загальна сума кредитної заборгованості, без урахування штрафних санкцій і пені, за всіма 141 заявками про проведення реструктуризації склала 76,5 млн грн. Найбільша сума заборгованості - $130 тис., а найменша - 49 тис. грн », - підрахували у Фонді.

Найбільшу кількість заяв отримано від позичальників банку «Надра» - 68 заяв, Дельта Банку - 36 заяв і Фідобанку - 22 заяви. «Трохи менший інтерес до програми реструктуризації Фонду проявили позичальники ВіЕйБі Банку, Всеукраїнського банку розвитку, банку «Хрещатик», банку «Форум», Родовід Банку, Платинум Банку», - йдеться у відповіді.

Пакети документів надходили в основному в травні-жовтні 2018 року.

За 130 заявками прийнято позитивне рішення комітету управління активами. «За 64 заявками вже відбулося підписання реструктуризацій і отримано 10% першого внеску - близько 3,1 млн грн. За цими реструктуризаціями щомісяця отримуємо 0,32 млн грн грошового потоку в погашення кредитної заборгованості », - повідомили у Фонді.

За 22 заявками, за якими прийнято позитивне рішення, підписання ще не відбулося: відсутня згода НБУ на проведення реструктуризації. «Також в роботі знаходиться дві заявки, реструктуризація кредитної заборгованості за якими також вимагає отримання згоди НБУ на її проведення», - уточнили у Фонді.

У ФГВФО підрахували, що в разі підписання всіх реструктуризацій, за якими вже прийнято позитивне рішення, загальна сума першого внеску складе 7,3 млн грн, в тому числі 3,1 млн грн, які вже отримані, а сума щомісячних надходжень досягне 0,74 млн грн.

Коментарі
Додати коментар