До новин

Справу про неправомірність ліквідації банку «Київська Русь» відправили на новий розгляд

15 листопада, 2018
Резонансні справи
Справу про неправомірність ліквідації банку «Київська Русь» відправили на новий розгляд

Верховний Суд скасував рішення попередніх інстанцій у справі про неправомірність ліквідації банку «Київська Русь» - справу відправлено на новий розгляд до апеляційної інстанції.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

За її даними, 2 листопада Верховний Суд прийняв постанову у справі щодо правомірності прийняття рішення про виведення з ринку ПАТ «Банк «Київська Русь», якою частково задовольнив заяву Національного банку України про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 8 червня 2017 року.

Тим самим скасовано постанови Київського апеляційного адміністративного суду та Вищого адміністративного суду України від 8 червня 2017 року, якими на вимогу мажоритарного акціонера банку були визнані протиправними постанови НБУ про визнання неплатоспроможним та ліквідацію ПАТ «Банк «Київська Русь».

Саму ж справу № 826/22323/15 передано на новий розгляд до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Своїм рішенням ВС також констатував право Нацбанку приймати рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у будь-який момент, але не пізніше 180 днів після віднесення банку до категорії проблемних.

«Це положення Закону України «Про банки і банківську діяльність» та його хибна трактовка судами використовувалось як підстава для скасування рішень НБУ та Фонду щодо запровадження процедур тимчасової адміністрації у переважній більшості спорів цієї категорії», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 19 березня 2015 року постановою НБУ банк «Київська Русь» було віднесено до категорії неплатоспроможних.

16 липня 2015 року було відкликано банківську ліцензію «Київської Русі».

Не погоджуючись із рішеннями НБУ мажоритарний акціонер банку оскаржив їх в судовому порядку.

Коментарі
Додати коментар