До новин

В Україні понад десять міст мерзнуть через борги перед «Нафтогазом»

19 листопада, 2018
Борги
В Україні понад десять міст мерзнуть через борги перед «Нафтогазом»

12 міст України не можуть розпочати опалювальний сезон через борги теплопостачальних підприємств перед «Нафтогазом».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ТСН.

В епіцентрі проблем - Херсонська область, міста Кривий Ріг, Сміла, Первомайськ та Шепетівка. Місцеві тепловиробники накопичили величезні борги, які обчислюються мільйонними цифрами, і не виконують графіки їхнього погашення.

У «Нафтогазі» запропонували реструктуризувати борги. А якщо такі умови не прийнятні, то шукати інших продавців газу на вільному ринку за ринковими цінами.

Тим часом зрив опалювального сезону може обернутися відставками місцевих чиновників.

На Дніпропетровщині, Черкащині, і в Херсоні без тепла - тисячі квартир, школи - на вимушених канікулах. Уряд погрожує достроковими перевиборами в проблемних містах. Представники місцевої влади скаржаться, що їх змушують узяти на себе борги приватних теплопостачальних підприємств.

Лише добу як запустили ТЕЦ у Херсоні. Потеплішали батареї в Павлограді. А от у Кам’янському і Кривому Розі - ще холодно. Жителі Сміли, 80-тисячного міста на Черкащині, приїхали вимагати тепла до Кабміну, аби урядовців вплинули на газовиків, і ті почали подачу газу місцевим котельням.

Як відомо, ряд міст в Україні потерпають через відсутність тепла в житлових будинках – зокрема Кривий Ріг, Сміла, Київ.

За фактом відсутності тепла у місті Кривий Ріг поліція відкрила кримінальне провадження.

Також проти місцевої влади міста Сміла, що на Черкащині, відкрито кримінальне провадження за фактом безвідповідальності та невчасного початку опалювального сезону.

Коментарі
Додати коментар