До новин

Фонд гарантування попередив про фейкі у ЗМІ щодо банкрутства деяких банків

20 листопада, 2018
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування попередив про фейкі у ЗМІ щодо банкрутства деяких банків

Безвідповідальні заяви ЗМІ щодо неплатоспроможності окремих банків дестабілізують ситуацію і підривають довіру громадян до банківської системи.

Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізосіб, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Останніми тижнями на деяких інформаційних веб-сайтах з’явилися публікації про погіршення фінансового стану та настання неплатоспроможності окремих банків з посиланням на дані, отримані нібито від представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. При цьому, жодних звернень від цих інтернет-ресурсів до Фонду не надходило, жодних коментарів представники Фонду з цього приводу не надавали», - йдеться в повідомленні.

У ФГВФЛ попереджають, що результатом подібних інформаційних повідомлень є дестабілізація ситуації в банках, підрив довіри до банківської системи загалом та поширення панічних настроїв серед населення.

Фонд гарантування закликає громадян брати до уваги тільки достовірну інформацію щодо стану справ у банках, а представників ЗМІ – використовувати у своїй роботі тільки перевірені дані, отримані з офіційних джерел інформації – офіційних інтернет-сайтів Фонду та Національного банку України.

«У той же час заявляємо, що, ставлячи собі за мету забезпечення стабільності банківської системи, представники Фонду не поширювали і не поширюватимуть інформацію про «ймовірне настання неплатоспроможності» тієї чи іншої фінустанови. Понад те, нагадуємо, що прийняття рішення про визнання банку неплатоспроможним, відповідно до норм чинного законодавства України, є повноваженнями Національного банку України», - наголошують у Фонді.

Водночас у ФГВФО не повідомили, яких саме банків стосувалися фейки.

Коментарі
Додати коментар