До новин

У Криму списали багатомільярдний борг перед НБУ

21 листопада, 2018
Борги
У Криму списали багатомільярдний борг перед НБУ

Окупаційна влада Криму списала понад 130 млн грн зовнішнього боргу Верховної Ради АРК за облігаціями, випущеними в 2011 році.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Liga.net.

За інформацією видання, отриманою у так званому «міністерстві фінансів» Криму, проект про списання боргових зобов'язань в розмірі 505,4 млн руб. представила глава "міністерства" Ірина Ківік.

"Цей борг у нас утворився за облігаціями внутрішньої місцевої позики Верховної Ради Автономної Республіки Крим загальною номінальною вартістю 133 млн грн в кількості 133 тис. штук, випущених в 2011 році", - повідомила вона.

За її словами, виплати по боргах можна було отримати до 1 серпня 2018 року, звернувшись із заявою в "міністерство" для погашення облігацій. Однак у встановлений термін цього не було зроблено.

Ківік зазначила, що, згідно з кримським законом про бюджет, "боргове зобов'язання за облігаціями, що не пред'явлені до погашення, вважається повністю погашеним".

Як відомо, облігації були випущені відповідно до постанови кримського парламенту. Кошти були залучені для реалізації екологічного проекту у сфері збору і переробки твердих побутових відходів у Сімферополі і Сімферопольському районі.

У 2014 році окупаційний "мінфін" Криму заявив про готовність погасити борг по облігаціях перед НБУ. Міністерство нібито направило лист до Нацбанку про надання реєстрів власників облігацій із зазначенням банківських реквізитів, на які необхідно зарахувати процентний дохід для забезпечення виплат по облігаціях внутрішньої позики.

Пізніше окупаційна «влада» півострова заявила, що НБУ нібито перешкоджає Криму виплачувати свої боргові зобов'язання за облігаціями.

Коментарі
Додати коментар