До новин

Екс-акціонери Приватбанку визнали нанесення збитків фінустанові на $250 млн

05 грудня, 2018
Збитки
Екс-акціонери Приватбанку визнали нанесення збитків фінустанові на $250 млн

Екс-акціонери Приватбанку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов визнали нанесення збитків банку в розмірі 248 мільйонів доларів замість інкримінованих їм 1,9 мільярда доларів.

Про це йдеться в рішенні Високого суду Лондона, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Економічну правду.

В одному з пунктів рішення йдеться, що позивач (держава Україна в особі Міністерства фінансів та НБУ - ред) звинувачує відповідачів (Коломойського, Боголюбова і пов'язані з ними компанії - ред) в нанесенні збитків банку шахрайським способом в розмірі 1,9 мільярда доларів плюс відсотки.

У свою чергу, відповідачі не стали заперечувати факт нанесення збитків банку, але лише в розмірі 248 мільйонів доларів.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, раніше в Приватбанку заявили, що ціна позову в Лондонському суді до колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова зросла до близько 3 мільярдів доларів.

Крім того, суд надав Приватбанку дозвіл на оскарження рішення суду першої інстанції щодо питання юрисдикції.

В свою чергу, юристи, що представляють інтереси Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, заявили, що всесвітній арешт їхніх активів Високим судом Лондона визнаний виданим помилково і повинен бути знятий.

Коментарі
Додати коментар