До новин

Банкрутство ЗАЗу ініціювала компанія «Факторинг Фінанс» з сумою вимог 3 млн грн

06 грудня, 2018
Банкрутство підприємств
Банкрутство ЗАЗу ініціювала компанія «Факторинг Фінанс» з сумою вимог 3 млн грн

Провадження у справі про банкрутство АТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (ЗАЗ) порушено Запорізьким господарським судом за заявою ТОВ «Факторинг Фінанс» (Київ), загальна сума вимог кредиторів становить 3,16 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно з публікацією в системі розкриття інформації НКЦПФР, причиною порушення справи стала неможливість стягнення кредитором заборгованості без порушення відповідної справи.

Арбітражним керуючим суд призначив Віталія Василика.

Нагадаємо, провадження у справі про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом було порушено напередодні, 4 грудня. В рамках зазначеної справи ЗАЗ розраховує на санацію.

У прес-службі корпорації УкрАВТО агентству повідомили, що не мають інформації про компанії «Факторинг Фінанс».

Зареєстроване в 2008 році ТОВ «Факторинг Фінанс», за інформацією на його сайті, має ліцензії на надання послуг з факторингу, фінансового лізингу, надання гарантій і оформлення поручительства, а також на надання позики.

Статутний капітал компанії – 56,5 млн грн. Співвласниками є Олександр Прищепа (45%), Валентина Власенко (39,3%), Валентина Хамайко (14,5%) і Дмитро Гусєв (1,2%), а кінцевими бенефіціарами – Пріщепа і Власенко.

ЗАЗ входить в корпорацію УкрАВТО бізнесмена Таріела Васадзе. У структуру корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх містах України, дистриб'юторські і дилерські компанії провідних автомобільних брендів, а також мережа автозаправних комплексів.

У портфелі брендів – легкові автомобілі ЗАЗ, Chery, Lada, Chevrolet, Kia, а також Mercedes, Jeep, комерційні ТАТА, автобуси I-VAN.

У свою чергу, завод за 10 місяців 2018 року завод випустив лише 118 автотранспортних засобів, в тому числі 85 комерційних авто та 33 автобуси. Легкові авто не випускалися.

Завод в 2017 році скоротив чистий дохід на 15% до попереднього року – до 434,62 млн грн, чистий збиток знизився в 2,1 рази – до 287,75 млн грн.

Коментарі
Додати коментар