До новин

Російські банки можуть відключити від системи SWIFT

07 грудня, 2018
Резонансні справи
Російські банки можуть відключити від системи SWIFT

Одним з можливих заходів США у відповідь на агресію РФ у Керченській протоці може стати відключення російських банків від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT.

Про це заявив спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер в інтерв'ю «Голосу Америки», повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, США хочуть вжиття таких заходів, щоб натиснути на РФ і «прийти до такого моменту, коли Росія побажає провести переговори для напрацювання рішення».

«Можливим заходом, сказав Волкер, є відключення російських банків від міжнародної банківської мережі SWIFT, яка регулюється законами Бельгії і прискорює міжнародні транзакції, відправляючи платіжні доручення фінансовим інституціям у різних країнах», - йдеться у повідомленні.

За словами Волкера, США та їх західні союзники розглядають ряд варіантів, щоб не допустити нових проявів «одностороннього контролю Росії у спільних водах Азовського моря».

Спецпредставник Держдепу додав, що «люди називають це «ядерною» опцією». Він наголосив, що цей захід «призведе до витрат для всіх учасників: великих витрат для Росії, але й великих витрат для союзників».

«Зрештою, ми повинні зберігати можливість такого варіанту, тому що ми не можемо й далі дивитися, як Росія робить нові агресивні кроки щодо сусідів, такі як цей», - сказав Волкер.

На його думку, своїми діями в Україні Росія хоче вплинути на вибори, що відбудуться у березні 2019 року.

Спецпредставник США попередив, що для Росії було б «украй нерозсудливо» йти на ще більш агресивні кроки в Україні

Коментарі
Додати коментар