До новин

Фонд гарантування: Кілька інвесторів цікавляться ВТБ Банком

12 грудня, 2018
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування: Кілька інвесторів цікавляться ВТБ Банком

Кілька попередньо кваліфікованих осіб, включених до відповідного переліку НБУ, виявили зацікавленість у виведенні з ринку неплатоспроможного ВТБ Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

"За результатами такого конкурсу приймаючому або перехідному банку можуть бути передані активи та зобов’язання неплатоспроможного банку або ж неплатоспроможний банк може бути проданий інвестору в цілому. На сьогодні прийом документів від попередньо зацікавлених осіб завершено, починається етап розгляду конкурсних пропозицій. Про результати конкурсу та обраний Фондом гарантування план врегулювання неплатоспроможності банку буде повідомлено додатково", - кажуть у ФГВФО.

Фонд звертає увагу, що саме через наявність інтересу з боку попередньо кваліфікованих осіб, зацікавлених прийняти активи та зобов’язання АТ «ВТБ банк», позитивну динаміку судових процесів щодо заборон на відчуження активів банку та налагоджену і зручну для вкладників процедуру здійснення виплат гарантованого відшкодування через банки-агенти (які треба розпочати не пізніше 20-го робочого дня після запровадження тимчасової адміністрації) Фонд відмовився від проведення конкурсу серед банків, переможцю якого могли бути передані лише гарантовані вклади. Адже проведення такого конкурсу передбачається у випадку, якщо не вдалось знайти приймаючий банк або інвестора, і найменш витратним способом виведення банку з ринку визначено ліквідацію з виплатою Фондом гарантованого відшкодування вкладникам

ФГВФО нагадує, що процедуру виведення ВТБ Банку з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації було розпочато з 28 листопада 2018 року.

"Того ж дня на офіційному сайті Фонду було оприлюднено інформацію про початок двох конкурсів: перший – на визначення приймаючого банку, зацікавленого взяти участь у виведенні з ринку неплатоспроможного банку АТ «ВТБ банк» у спосіб, передбачений п.1 ч.2 статті 39 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», який у подальшому було скасовано; другий – відкритий конкурс щодо виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ «ВТБ банк» у способи, передбачені п. 2-5 ч.2 статті 39 ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»", - зауважує ФГВФО.

Коментарі
Додати коментар