До новин

У Мін’юсті оприлюднили статистику по іспитам на приватного виконавця

14 грудня, 2018
Законодавство
У Мін’юсті оприлюднили статистику по іспитам на приватного виконавця

У 2018 році 72 особи успішно склали кваліфікаційний іспит приватного виконавця, що складає 28% від кількості осіб, які взяли участь у кваліфікаційному іспиті.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мін’юсту.

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко розповіла, що всього за весь час діяльності кваліфікаційної комісії приватних виконавців середній показник успішного складання іспиту кандидатами склав 37,5%.

За словами заступника міністра, кваліфікаційна комісія приватних виконавців в цьому році провела 21 кваліфікаційний іспит, до яких було допущено 525 осіб. З них з’явилися на іспиті 259.

«Кваліфікаційна комісія приватних виконавців регулярно проводить засідання, щоб усі охочі стати приватними виконавцями могли скласти необхідний кваліфікаційний іспит. Щоразу до іспиту допущено 25 осіб, проте, на жаль, ще жодного разу 25 не з’явилося. Останнім часом ми спостерігаємо тенденцію до збільшення кількості кандидатів, які приходять на іспит, і я дуже сподіваюся, що така тенденція збережеться», - зазначила Глущенко.

Вона додала, що в останньому, кваліфікаційному іспиті, який відбувся 10 грудня, взяли участь 17 кандидатів, з яких успішно його склали 10 осіб. Вже незабаром вони отримають посвідчення приватного виконавця і розпочнуть свою роботу.

Наразі у Єдиному реєстрі приватних виконавців міститься 141 особа і закликала усіх охочих долучитися до професії складати іспит.

Коментарі
Додати коментар