До новин

Нацбанк сподівається на «мирний» вихід з українського ринку російських "дочок"

18 грудня, 2018
Ліквідація
Нацбанк сподівається на «мирний» вихід з українського ринку російських "дочок"

Навіть у разі подальшого арешту активів українським банкам з російським капіталом вистачить ліквідності, щоб розрахуватися з вкладниками.

Про це заявила перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінклуб.

«У нас залишилося два великих банки з російським державним капіталом - Сбербанк і Промінвестбанк. На сьогодні вони мають досить ліквідності, тому ми все-таки сподіваємося, що вихід цих банків з ринку відбудеться в інший спосіб, а не як ВТБ Банк», - сказала вона.

Нагадаємо, ВТБ банк був визнаний неплатоспроможним 27 листопада. Рожкова також звернулася до судів з проханням переглянути практику арешту активів.

«Коли йдеться про банки, то власникам належать не активи, а активи за винятком зобов'язань. Так працює банківський сектор, тому не можна заарештовувати активи банків, оскільки вони не є активами власників. Власникам належить те, що залишається від активів після того, як банк зможе розрахуватися за своїми зобов'язаннями», - пояснила вона.

Коментарі
Додати коментар