До новин

НБУ та Мінфін озвучили основні фінансові ризики 2019 року

02 січня, 2019
Законодавство
НБУ та Мінфін озвучили основні фінансові ризики 2019 року

Минулого тижня відбулось останнє у 2018 році засідання Ради з фінансової стабільності, на якому Нацбанк та Міністерство фінансів озвучили основні фінансові ризики 2019 року.

 

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на спільний прес-реліз відомств.

«Учасники засідання констатували, що активізація співпраці з Міжнародним валютним фондом і отримання фінансування від фонду та інших міжнародних організацій є вкрай важливим для збереження макроекономічної стабільності в період суттєвих виплат за зовнішніми боргами України у 2019 та 2020 роках. Незважаючи на помітні зовнішні та внутрішні виклики, поточний рік завершується позитивно: зростання ВВП очікується на рівні 3,4%, міжнародні резерви України сягнули п’ятирічного максимуму, на валютному ринку спостерігається укріплення гривні, дефіцит бюджету близький до історичного мінімуму, закладено передумови для подальшого уповільнення інфляції», - йдеться у документі.

Члени РФС наголосили на ключових викликах 2019 року: уповільнення темпів зростання світової економіки та економіки країн – торговельних партнерів України, коригування цін на сировинні товари, підвищення процентних ставок провідними центробанками світу. Одним із компенсаторів цих ризиків стане суттєве зниження цін на нафту.

Економічне зростання в Україні дещо уповільниться, зокрема через жорстку монетарну та фіскальну політику, що необхідно для збереження макроекономічної та фінансової стабільності. Додаткові ризики створюють дисбаланси на ринку праці, також є невизначеність через входження України в рік подвійних виборів.
Коментарі
Додати коментар