До новин

Верховний суд відмовив ліквідатору банку «Форум» у стягненні більше $33 млн з великого боржника

10 січня, 2019
Борги
Верховний суд відмовив ліквідатору банку «Форум» у стягненні більше $33 млн з великого боржника

21 грудня Верховний суд відмовився задовольнити касаційну скаргу ліквідатора банку «Форум» та залишив без змін рішення Госпсуду Волинської області від 05.03.2018 та постанову Рівненського апеляційного госпсуду від 16.05.2018, якими представнику Фонду гарантування вкладів було відмовлено в задоволенні позову до ТОВ «Вест Ойл Груп» про стягнення заборгованості в розмірі 33,16 млн дол.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну постанову суду.

Верховний Суд дійшов висновку, що суди попередніх інстанцій винесли свої рішення з дотриманням норм матеріального та процесуального права. А попередні рішення базуються на тому, що:

- ТОВ «Золотий екватор» вчасно здійснює платежі на виконання рішення Госпсуду Рівненської області від 06.10.2015 (з урахуванням ухвали суду про розстрочку виконання судового рішення) у справі №918/1930/14;

- забезпечувальне зобов`язання застосовується у разі прострочення виконання основного зобов`язання, яке на день розгляду справи боржником - TОB «Золотий екватор» не порушено, що виключає можливість звернення з вимогою до поручителя.

Як пишуь українські ЗМІ, ТОВ «Вест Ойл Груп» і ТОВ «Золотий екватор» пов’язані з мережею АЗС WOG, яку контролює група «Континіум».

Коментарі
Додати коментар