До новин

Генсекретар Ради Європи похвалив судову реформу в Україні

28 січня, 2019
Законодавство
Генсекретар Ради Європи похвалив судову реформу в Україні

В рамках робочого візиту до Страсбурга, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська провела зустріч з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Про це повідомляє прес-служба Верховного суду, пише інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Під час зустрічі Валентина Данішевська розповіла, що з самого початку роботи нового Верховного Суду основним завданням його діяльності було підвищення авторитету судової системи. І цього можна досягнути за допомогою сталості та єдності судової практики, яку формує Верховний Суд.

Також Валентина Данішевська розповіла, що за перший рік роботи Верховний Суд отримав та розглянув величезну кількість справ.

«За цей рік зроблено величезний крок уперед, адже ми розглядали не тільки нові справи, які надходили до Верховного Суду, а й справи, які були не розглянуті Касаційними судами та Верховним Судом України. На сьогодні ми розглянули 80 тисяч справ, і це половина від тієї кількості, яка надійшла до нас із самого початку роботи Верховного Суду», – зазначила Голова Верховного Суду.

Генеральний секретар Ради Європи сказав, що розуміє в якому темпі працює Верховний Суд, і показники кількості розглянутих справ просто вражають.

«Утворений під час прозорого конкурсу новий Верховний Суд та його діяльність за перший рік – це історія успіху судової реформи у вашій країні. А судді Верховного Суду – це внесок у цю реформу. Ми будемо і надалі співпрацювати з Україною, адже результати діяльності Верховного Суду ми бачимо вже сьогодні», – зауважив Генеральний секретар Ради Європи.

Валентина Данішевська подякувала Турбйорну Ягланду за прийом та високу оцінку роботи Верховного Суду й зазначила, що для України дуже важливо, що Рада Європи помічає позитивні зміни, які відбуваються в судовій системі в результаті реформи та висловила впевненість у продовженні співпраці.

Коментарі
Додати коментар