До новин

З «Полтавського автоагрегатного заводу» звільнять 650 працівників

29 січня, 2019
Банкрутство підприємств
З «Полтавського автоагрегатного заводу» звільнять 650 працівників

«Полтавський автоагрегатний завод» подав у суд сам на себе, бо не міг погасити борги.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

«Полтавський автоагрегатний завод», який став банкрутом, ліквідують, а 650 його працівників, які з понеділка по п’ятницю проходять цією прохідною, – звільнять. Про це розповів гендиректор підприємства Андріан Литовченко.

«Ми рік тому самостійно ініціювали процедуру банкрутства. Ми зрозуміли, що з тією кількістю боргів ми не впораємося», – сказав Андріан Литовченко.

Директор додав – вже шукають нову роботу працівникам та розповів, як саме відбуватиметься ліквідація підприємства.

«Суд виніс рішення про те, що процедура банкрутства йтиме шляхом ліквідації підприємства. Нам призначений арбітражний керуючий, який управлятиме ліквідацією. Протягом 60 днів він повинен звільнити всіх і мене в тому числі», – сказав Андріан Литовченко.

Арбітражний керуючий, за словами Литовченка, має оцінити ось це майно автоагрегатного заводу, провести його інвентаризацію та забезпечити інтереси тих, кому полтавський завод винен гроші.

Оксана Яременко працює комірницею. На заводі – вже тридцять три роки.

«Директор нас збирав, все розповів. Буде все добре. Ми це переживемо, головне – щоб без роботи не залишилися. Зараз ті, хто звільняються, роблять це за власним бажанням», – зазначила пані Оксана.

Цей завод є банкрутом, бо не може виконати зобов’язання за своїм боргами. Такий вид банкрутства називають реальним, пояснив економіст Борис Кушнірук.

«Є штучне банкрутство. Власники підприємства створюють штучні борги, щоби мати можливість отримати контроль в ліквідаційному комітеті кредиторів і забрати під контроль підприємство, звільнене від реальних боргів», – сказав економіст Борис Кушнірук.

Полтавський автоагрегатний завод, що на цих кадрах, заснований 1945 року. Він виготовляє гальмівне обладнання для вантажівок, тракторів та залізничного транспорту, а також соковитискачі, м’ясорубки та пельменниці. З 1996 року цей завод входить до складу холдингової компанії «АвтоКрАЗ».

Коментарі
Додати коментар